TASHQI INVESTITSIYALARNI JALB ETISHNING SAMARALI MEXANIZMLARI - Bozorboyev Diyorbek Po'lat o'g'li (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Ushbu maqola tashqi investitsiyalarni jalb etishning samarali mexanizmlarini ilmiy tahlil qiladi va ularning milliy iqtisodiyotning barqaror o‘sishiga, ish o‘rinlarini yaratishga, texnologik rivojlanishga va global raqobatbardoshlikni oshirishga ta’sirini yoritadi. Tadqiqot investitsiya muhiti sifatini yaxshilash, moliyaviy va soliq imtiyozlarini taqdim etish, xavfsiz biznes-muhit yaratish, davlat kafolatlari va sug‘urta mexanizmlarini joriy etish, investitsiya zonalarini tashkil etish hamda mintaqaviy va xalqaro hamkorlikni rivojlantirish orqali tashqi kapitalni jalb qilish mexanizmlarini o‘rganadi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, tashqi investitsiyalarni jalb etish milliy iqtisodiyotning barqaror rivojlanishi va raqobatbardoshligini oshirishda strategik ahamiyatga ega.