ELEKTRON KUTUBXONA - Shirinqulova , Sarvinoz (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Ushbu tezisda elektron kutubxonalarning mohiyati, ularning jamiyatdagi o‘rni va axborot-kommunikatsiya texnologiyalari asosida shakllanish jarayoni tahlil qilingan. Elektron kutubxonalar foydalanuvchilarga tezkor, qulay va masofaviy axborot olish imkoniyatini yaratadi. Shuningdek, O‘zbekiston sharoitida elektron kutubxona tizimini rivojlantirish, milliy raqamli resurslar bazasini kengaytirish va axborot madaniyatini oshirish masalalari yoritilgan.