YURAK-QON TOMIR KASALLIKLARINING PROFILAKTIKASI VA DAVOLASHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Urinov, Muso; Mustafaev , Muhammad (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Yurak-qon tomir kasalliklari (YQTK) dunyo bo‘yicha o‘lim sabablari orasida yetakchi o‘rinni egallaydi (World Health Organization, 2023). Ushbu tezisda YQTK profilaktikasi va davolashdagi so‘nggi innovatsion yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. Epidemiologik ma’lumotlar, xavf omillarni boshqarish, farmakologik va invaziv davolash usullari hamda sog‘lom turmush tarzini rag‘batlantirishning roli tahlil qilindi. Natijalar kasalliklarni erta aniqlash va kompleks davolash strategiyalarining ahamiyatini tasdiqlaydi.