Algoritmik mashqlar va ularning o‘quvchilar og‘zaki nutqini rivojlantirishdagi o‘rni - Shermetova Nargiza Kamoladdin qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf ona tili darslarida algoritmik mashqlardan foydalanish orqali o‘quvchilarning og‘zaki nutqini rivojlantirish masalasi yoritib berilgan. Unda algoritmik mashqlarning mazmun-mohiyati, ularning ta’lim jarayonidagi o‘rni hamda og‘zaki nutqni rivojlantirishdagi pedagogik imkoniyatlari ochib berilgan.