OILAVIY QADRIYATLAR ASOSIDA BOLA TARBIIYASINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Otaboyeva Dilshoda Sa'dulla qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya Bolalar tarbiyasi inson hayotining eng muhim bosqichlaridan biri bo‘lib, uning rivojlanishi nafaqat individual xususiyatlar, balki oilaviy qadriyatlar, an’analarga asoslanadi. Ushbu maqolada oilaviy qadriyatlarning bola tarbiyasiga ta’siri, psixologik jihatlari va tarbiya metodlari ko‘rib chiqiladi. Oila bola shaxsiyatining shakllanishi uchun eng muhim ijtimoiy guruh bo‘lib, unda bola turli psixologik omillar, xulq-atvor va munosabatlarni o‘rganadi. Maqolada oilaning tarbiyada o‘rni, bolaning ruhiy holati, o‘zlikni anglash va shaxsiyat shakllanishidagi psixologik jarayonlar yoritiladi.