Libos dizaynida madaniy meros elementlarini zamonaviy estetikaga integratsiya qilish - Toshmuhammedova Iroda Alibek qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada libos dizaynida milliy va madaniy meros elementlarini zamonaviy estetikaga integratsiya qilishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Milliy naqshlar, rang palitralari va an’anaviy matolarni innovatsion yondashuvlar bilan birlashtirish orqali libos nafaqat kiyim sifatida, balki badiiy va madaniy obraz vositasi sifatida ham xizmat qiladi. Maqolada madaniy meros elementlarini zamonaviy dizaynga integratsiya qilish metodikasi, kreativ tafakkur va innovatsion yondashuvlarni rivojlantirish usullari ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, talabalar va dizaynerlar uchun amaliy tavsiyalar berilib, libos loyihalash jarayonida madaniy va badiiy mazmunni birlashtirish imkoniyatlari ko‘rsatib o‘tiladi.