5–7-sinf o‘quvchilarida tasviriy san’at darslarida ijodiy kompetensiyalarni rivojlantirish yondashuvlari - Tog‘aev Keldiyor Xamidovich (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Anatatsiya: Maqola 5–7-sinf o‘quvchilari misolida tasviriy san’at darslarida ijodiy kompetensiyalarni shakllantirishning samarali metodlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda o‘quvchilarning fantaziya, vizual tafakkur va ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishga qaratilgan interfaol metodlar, innovatsion yondashuvlar va pedagogik strategiyalar tahlil qilinadi. Maqola ijodiy kompetensiyalarni rivojlantirish jarayonida individual va guruh ishlari, muammoli vazifalar va turli texnikalardan foydalanish imkoniyatlarini ko‘rsatadi va maktab ta’limida amaliy tavsiyalar beradi.