AYOLLARNI IJTIMOIY FAOLLIKKA JALB ETISHNING DOLZARB MASALALARI - Soyibjonova Dilnoza Shuhratbek qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada ayollarning ijtimoiy hayotdagi o‘rni, ularning siyosiy, iqtisodiy va madaniy sohalarda faolligini oshirishning dolzarb masalalari tahlil qilingan. Ayollarni jamiyat boshqaruvi, tadbirkorlik, ta’lim va sog‘liqni saqlash tizimlarida faol ishtirok etishini ta’minlash, ularni qo‘llab-quvvatlash siyosatining amaldagi natijalari yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida gender tenglikni ta’minlash va ayollarning ijtimoiy mavqeini mustahkamlash bo‘yicha amalga oshirilayotgan islohotlar ilmiy tahlil qilinadi.