Rang Massasi Va Kompozitsion Muvozanat Navoiy Asarlarida - Qutliyeva Mahbuba Bekpulatovna (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Anatatsiya: Ushbu maqola Alisher Navoiy asarlarida rang massasi va kompozitsion muvozanatning badiiy ifodalanishini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda rang massasi yordamida badiiy obrazlarni jonlantirish, ularning ruhiy kayfiyatini ifodalash va kompozitsion uyg‘unlikni yaratish jarayoni tahlil qilinadi. Navoiy ijodidagi ranglarning fon bilan uyg‘unligi, kontrast va kombinatsiyalar orqali badiiy tasvirning vizual ta’siri ham o‘rganiladi. Maqola natijalari tasviriy san’at darslarida rang massasi va kompozitsion muvozanatni amaliy qo‘llashning pedagogik jihatlarini aniqlashga imkon beradi.