TALABALARDA IJODIY FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISHDA O‘QITUVCHINING ROLI - Ochilova Dilbar (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Ushbu maqolada talabalarda ijodiy fikrlashni rivojlantirishda o‘qituvchining roli tahlil qilinadi. Maqolada ijodiy fikrlash tushunchasi, uning pedagogik ahamiyati, shuningdek, o‘qituvchining ijodiy jarayondagi roli, pedagogik metodlar va strategiyalar orqali talabalarning kreativ qobiliyatlarini shakllantirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, o‘qituvchi talabaning ijodiy fikrlashini rag‘batlantirishda muhim vosita bo‘lib, u innovatsion pedagogik metodlarni qo‘llash, ijobiy muhit yaratish va talabaning shaxsiy qobiliyatlarini hisobga olish orqali ijodiy salohiyatni oshiradi.