RAQDSA VUJUDIY HOLAT: TEXNIKALAR VA METODOLOGIYALAR - Muratbekova Turdigu'l Tursinbekovna (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Maqolada raqs san’atida vujudiy holatning o‘rni, uning texnik va metodologik asoslari ilmiy tahlil qilinadi. Raqsda tana holatini boshqarish, muvozanat, nafas olish, mushaklar faoliyati va plastika elementlarining badiiy ifodaga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, klassik, modern va kontemporari raqs maktablarida qo‘llaniladigan asosiy texnikalar tahlil qilinib, zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida ularni o‘rgatish metodikasi ko‘rib chiqilgan.