BOSHLANG‘ICH SINF TABIAT FANLARI DARSIDA SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDA FARQLASH (DIFFERENSIATSIYA) USULLARINI JORIY QILISH - Mamarajabova Yulduz Chorshanbi qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf tabiat fanlari darslarida sun’iy intellekt (SI) texnologiyalari yordamida farqlash (differensiatsiya) usullarini qo‘llashning ilmiy-metodik asoslari tahlil qilinadi. Farqlash usuli o‘quvchilarning individual o‘zlashtirish darajasi, bilish uslubi va qiziqishlarini hisobga olgan holda ta’limni individuallashtirish imkonini beradi. Sun’iy intellekt vositalari o‘quvchilarning o‘quv jarayonini tahlil qilib, mos o‘quv topshiriqlari, vizual materiallar va interaktiv mashg‘ulotlarni tavsiya etadi. Bu esa har bir o‘quvchining o‘z qobiliyati darajasida rivojlanishiga, ekologik tafakkurini shakllantirishga hamda tabiat hodisalarini chuqurroq anglashiga yordam beradi.