KOMPOZITSION FIKLASHNI SHAKLLANTIRISHDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA TALABALARNING BADIIY-KASBIY KOMPETENSIYASINI TAKOMILLASHTIRISH - Jalolov Shavkat Choriyevich (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada kompozitsion fikrlashni shakllantirish jarayonida innovatsion texnologiyalarning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida zamonaviy axborot-kommunikatsiya vositalaridan, raqamli platformalardan hamda interaktiv metodlardan foydalanish orqali talabalar ijodiy faoliyatini rivojlantirish va ularning badiiy-kasbiy kompetensiyasini takomillashtirish yo‘llari ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, san’at ta’limida “flipped classroom”, “mixed learning” kabi yondashuvlarning samaradorligi misollar orqali yoritiladi. Tadqiqot natijalari kompozitsion fikrlashni rivojlantirishda innovatsion yondashuvlarning ahamiyatini tasdiqlaydi va pedagogik amaliyotda ularni qo‘llash bo‘yicha takliflar ishlab chiqiladi.