XV–XVIII ASRLARDA GEOGRAFIK BILIMLARNING EVROPADA VA OSIYODA RIVOJLANISHI - Jaksimuratov Azamat Bekmurat uli (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola XV–XVIII asrlarda geografik bilimlarning Evropada va Osiyoda rivojlanishini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada ushbu davrda kartografiya, navigatorlik, savdo yo‘llari va ilmiy izlanishlar orqali geografik tafakkur qanday rivojlanganligi tahlil qilinadi. Shuningdek, ilmiy, siyosiy va iqtisodiy omillar geografik bilimlar shakllanishidagi ahamiyati yoritiladi.