KIBERXAVFSIZLIK VA SHAXSIY MA’LUMOTLARNI HIMOYA QILISH HUQUQI: MILLIY VA XALQARO TAJRIBALAR TAHLILI - Iskandarova Kamolotxon Xakimxon qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya : Ushbu maqolada kiberxavfsizlik hamda shaxsiy ma’lumotlarni himoya qilish huquqiy jihatdan tahlil qilinadi. Avvalo kiberxavfsizlik va shaxsiy ma’lumot tushunchalari aniqlanib, ularni tartibga soluvchi xalqaro huquqiy me’yorlar va milliy qonunchilik — xususan, O‘zbekiston Respublikasi qonunchiligi — ko‘rib chiqiladi. Keyin, milliy va xalqaro tajribalar taqqoslanadi, muammolar (huquqiy bo‘shliqlar, ijro etishdagi kamchiliklar) aniqlanadi va xulosa hamda takliflar taqdim etiladi. Maqola asosan normativ‑huquqiy hujjatlarni tahlil qilish usuliga tayangan.