Tasviriy sanʼat darslarida o‘quvchilarning ijodiy tafakkurini rivojlantirishning pedagogik-psixologik asoslari - Eshmatov Samariddin Hamza oʻgʻli (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy sanʼat darslarida o‘quvchilarning ijodiy tafakkurini rivojlantirishning pedagogik va psixologik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda darslarda ijodiy faollikni rag‘batlantirish, motivatsiya va rag‘batlantirish tizimlari, individual va guruh ishlari orqali o‘quvchilarning ijodiy salohiyatini oshirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Maqola o‘quv jarayonini samarali tashkil etish va o‘quvchilarning shaxsiy hamda kasbiy rivojlanishiga hissa qo‘shadigan tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.