Maktabgacha yoshdagi bolalar gapga kirmasa qanday yo‘l tutish kerak? - Abdumo‘minova Dilafruz Alibek qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda “gapga kirmaslik” holatlarining sabablari va ularni to‘g‘ri psixologik yondashuv orqali bartaraf etish usullari yoritilgan. Bolalar bilan muloqotda yumshoqlik, ijobiy rag‘bat, o‘yin va empatiya asosida tarbiya olib borishning ahamiyati tahlil qilingan.