BEZU TEOREMASI VA GORNER SXEMASI: TA'RIFI VA AMALIY QO‘LLANILISHI - Boboqulova Durdona Sanjar qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada polinomlarni tahlil qilishda muhim ahamiyatga ega bo‘lgan Bezu teoremasi va Gorner sxemasi yoritiladi. Ushbu metodlar algebraik ifodalarni soddalashtirish, ildizlar tekshiruvi, polinomlarni bo‘lish va hisoblash tezligini oshirishda keng qo‘llaniladi. Maqolada har ikkala metodning ta’rifi, isboti, algoritmik yondashuvi hamda amaliy misollar orqali qo‘llanilishi tahlil qilinadi.