“5–7-sinf o‘quvchilarida tasviriy san’at darslarida dramatik va rolli o‘yinlar orqali ijodiy ifodani rivojlantirish” - Axmedov Dilmurod Xolmamatovich (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada 5–7-sinf o‘quvchilari misolida tasviriy san’at darslarida dramatik va rolli o‘yinlar metodini qo‘llash orqali ijodiy ifoda va fantaziyani rivojlantirishning pedagogik va metodik jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, dramatik va rolli o‘yinlar o‘quvchilarning darsdagi ishtirokini oshiradi, ijodiy fikrlashni rag‘batlantiradi va dars jarayonini interaktiv qiladi. Shu bilan birga, o‘quvchilar mustaqil va guruhda ijodiy ishlarni amalga oshirish ko‘nikmalarini shakllantiradi.