“5–7-sinf o‘quvchilarida tasviriy san’at darslarida raqamli texnologiyalar yordamida vizual tafakkurni rivojlantirish” - Axmedov Dilmurod Xolmamatovich (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada 5–7-sinf o‘quvchilari misolida tasviriy san’at darslarida raqamli texnologiyalarni qo‘llash orqali vizual tafakkur va ijodiy ko‘nikmalarni rivojlantirishning pedagogik va metodik jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, raqamli texnologiyalar dars jarayonini interaktiv va qiziqarli qiladi, o‘quvchilarda ijodiy fikrlash va tasviriy ifoda ko‘nikmalarini rivojlantirishga yordam beradi. Shu bilan birga, darslarda multimedia vositalari va elektron loyihalar o‘quvchilarning mustaqil va hamkorlikdagi faoliyatini rag‘batlantiradi.