“Maktab va oliy ta’lim tizimida tasviriy san’at darslarining o‘zaro uzviyligi va ijodiy rivojlanishga ta’siri” - Aslonova Shaxnoza Islom qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab va oliy ta’lim tizimida tasviriy san’at fanlarining o‘zaro uzviy bog‘liqligi, shuningdek, bu jarayonning o‘quvchilarning ijodiy rivojlanishiga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, maktab bosqichida olingan asosiy san’at ko‘nikmalari oliy ta’limda chuqurlashtiriladi, talabalarga murakkab loyihalar, mustaqil ijodiy ishlar va professional san’at ko‘nikmalarini rivojlantirish imkonini beradi.