Umumiy o‘rta ta’limda tasviriy san’at darslarida ijodiy fikrlash va innovatsion metodlarni rivojlantirish - Aminova Sabina Anvar qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola umumiy o‘rta ta’lim muassasalarida tasviriy san’at darslarida ijodiy fikrlash va innovatsion metodlarni rivojlantirishning pedagogik ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqot davomida interfaol va innovatsion metodlar, shuningdek, o‘quvchilarning darsga qiziqishi va ijodiy salohiyatini oshirishning pedagogik asoslari tahlil qilinadi. Maqolada o‘quvchilarning mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish, ijodiy topshiriqlar va texnologik vositalardan foydalanish bo‘yicha metodik tavsiyalar keltiriladi.