GLOBALIZATSIYA SHAROITIDA MILLIY QADRIYATLAR VA HUQUQIY ONG O‘ZGARISHLARI: IJTIMOIY-FALSAFIY TAHLIL - Aliyev Asilbek Baxromovich (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Maqolada globalizatsiya sharoitida milliy qadriyatlar va huquqiy ongning o‘zgarish jarayonlari ijtimoiy-falsafiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqotda madaniy identifikatsiya, huquqiy madaniyat, milliy qadriyatlar bilan zamonaviy global ta’sirlarning uyg‘unligi, ijtimoiy ongning transformatsiyasi, shuningdek, huquqiy qadriyatlar va normativ tizimlarning yangilanishi masalalari ko‘rib chiqilgan. Maqolada globalizatsiya jarayonida milliy qadriyatlarni saqlash va huquqiy ongni rivojlantirishning dolzarb muammolari tahlil qilingan.