BOSHLANG‘ICH SINFLARDA O‘QISH DARSLARIDA MILLIY QADRIYATLAR ASOSIDA TARBIYAVIY ISHLARNI TASHKIL ETISH - Ahmatova Farangiz Xoshim qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Anotatsiya Maqola boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida o‘qish darslari davomida milliy qadriyatlar asosida tarbiyaviy ishlarni tashkil etishning ahamiyatini o‘rganadi. Milliy qadriyatlar – bu o‘quvchilarning vatanparvarlik, hurmat, odob-axloq, madaniy meros va milliy an’analarni anglash va qadrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiluvchi pedagogik vositalardir. Tadqiqotda pedagogik amaliyot misollari keltirilgan, o‘qish darslarida tarbiyaviy ishlarni samarali tashkil etish metodlari tahlil qilingan va o‘qituvchiga tavsiyalar berilgan.