INNOVATSION LOYIHALARNI KLASTER MEXANIZMI ORQALI MOLIYALASHTIRISH - Abdug'ayurova Xurshida Jamolddin qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada innovatsion loyihalarni klaster mexanizmi orqali moliyalashtirishning mohiyati, samarali usullari va strategik yondashuvlari yoritilgan. Klaster tizimi korxonalar, ilmiy-tadqiqot institutlari va davlat organlarini birlashtirib, investitsiya resurslarini birlashtirish, innovatsion loyihalarni qo‘llab-quvvatlash va ishlab chiqarish samaradorligini oshirish imkonini beradi. Maqolada markazlashtirilgan moliyaviy fondlar, davlat-xususiy hamkorlik, diversifikatsiya va monitoring tizimlari orqali klaster tarmoqlarida moliyaviy barqarorlikni ta’minlash usullari tahlil qilingan.