KLASTER TARMOQLARIDA MOLIYAVIY BARQARORLIKNI TA’MINLASH USULLARI - Abdug'ayurova Xurshida Jamolddin qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada klaster tarmoqlarida moliyaviy barqarorlikni ta’minlashning mohiyati, samarali usullari va strategik yondashuvlari yoritilgan. Moliyaviy barqarorlik korxonalarning uzluksiz faoliyati, resurslarni optimal taqsimlash, innovatsiyalarni tatbiq etish va davlat-xususiy sektor hamkorligi orqali ta’minlanadi. Maqolada markazlashtirilgan moliyaviy fondlar, soliq imtiyozlari, diversifikatsiya va monitoring tizimlari orqali klaster tarmoqlarida barqaror moliyaviy muhitni yaratish imkoniyatlari tahlil qilingan.