SHE’R O‘QITISHDA OBRAZLI TAFAKKURNI SHAKLLANTIRISH METODI - Saidova Madinabonu Abduhakim qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Ushbu maqolada she’r o‘qitish jarayonida o‘quvchilarda obrazli tafakkurni shakllantirishning pedagogik va psixologik asoslari tahlil etiladi. Badiiy nutq, ayniqsa, she’riy matnlar o‘quvchining tasavvur doirasini kengaytiradi, estetik didini shakllantiradi va fikrni obrazli ifodalash qobiliyatini rivojlantiradi. Maqolada she’r o‘qitish orqali o‘quvchilarda badiiy mushohada yuritish, obrazlar orqali fikrni idrok etish, badiiy tafakkur asoslarini shakllantirish usullari bayon qilinadi. Shuningdek, zamonaviy adabiy-tarbiyaviy metodlardan foydalanish, interaktiv yondashuvlar, dramatizatsiya va vizual obrazlardan foydalanish orqali ta’lim jarayonining samaradorligini oshirish yo‘llari yoritiladi.