MOLIYAVIY SEKTORNI LIBERALIZATSIYA QILISH VA BANK TIZIMINI ISLOH QILISH JARAYONI - Asrayev Shavkat Baxtiyor o'g'li (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Maqolada O‘zbekiston moliyaviy sektorini liberallashtirish va bank tizimini isloh qilish jarayoni tahlil qilinadi. Moliyaviy liberallashtirishning asosiy bosqichlari, bank sektoridagi muammolar va ularni hal qilish choralari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, islohotlarning iqtisodiy o‘sishga, investitsiyalarni jalb qilishga va raqobatbardosh bank muhitini shakllantirishga ta’siri baholanadi. Maqolada kelgusida amalga oshirilishi lozim bo‘lgan strategik tavsiyalar ham berilgan.