TIBBIY XIZMATLAR KO‘RSATISHDA TELEMEDITSINANING O‘RNI, UNING AFZALLIKLARI VA KAMCHILIKLARI, VA DUNYO BO‘YLAB QANDAY QO‘LLANILAYOTGANI. - Anorov, Sirojiddin; Muxamedjanov , Alisher (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Telemeditsina — zamonaviy raqamli texnologiyalarga asoslangan tibbiy xizmat ko‘rsatishning yangi shakli bo‘lib, bemorlar va shifokorlar o‘rtasidagi masofaviy aloqa orqali sog‘liqni saqlash xizmatlarini taqdim etishni anglatadi. Ushbu maqolada telemeditsinaning tibbiy xizmatlardagi o‘rni, uning afzallik va kamchiliklari, shuningdek, dunyo mamlakatlarida qanday shakllarda qo‘llanilayotgani yoritiladi. Telemeditsinaning pandemiya davrida ommalashuvi, sog‘liqni saqlash tizimidagi samaradorligi va uni kelajakda rivojlantirish istiqbollari tahlil qilinadi.