TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA FIGURALARNI CHIZISHGA O‘RGATISHNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Rahmatova Aziza Ahmatovna (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2026)
Ushbu maqolada o‘quvchilarni tasviriy san’at darslarida figuralarni chizishga o‘rgatishda psixologik xususiyatlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda bolalarning motorika, diqqat, vizual xotira va ijodiy tafakkurini hisobga olgan holda figuralarni chizish mashg‘ulotlarini samarali tashkil etish usullari ko‘rib chiqiladi. Maqolada pedagogik yondashuvlar, metodik vositalar, bosqichma-bosqich o‘rgatish usullari va zamonaviy texnologiyalar yordamida o‘quvchilarning figuralarni chizish ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilinadi.