Differensial tenglamalarni o‘qitishda mantiqiy tafakkurni rivojlantirishning pedagogik asoslari - Jabborova Mardona San’at qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2026)
Ushbu tezisda differensial tenglamalarni o‘qitish jarayonida talabalarning mantiqiy tafakkurini rivojlantirishning pedagogik asoslari ko‘rib chiqiladi. Matematika ta’limida, xususan, differensial tenglamalar fanini o‘qitishda mantiqiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil etiladi. Tadqiqotda pedagogika nazariyasi, matematika o‘qitish metodikasi va mantiqiy tafakkur rivojlantirish usullari asosida takliflar beriladi. Tezis O‘zbekiston oliy ta’lim tizimida differensial tenglamalar o‘qitishni takomillashtirishga qaratilgan bo‘lib, talabalar uchun muammoli topshiriqlar, interfaol usullar va texnologiyalardan foydalanishni tavsiya etadi. Tadqiqot natijalari ta’lim jarayonida mantiqiy tafakkurni rivojlantirishning samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.