Tasviriy san’at darslarida interfaol o‘quv resurslarini qo‘llashning pedagogik samaradorligi - Usmonov Umid Farxodovich (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Anotatsiya: Mazkur maqolada tasviriy san’at darslarida interfaol o‘quv resurslaridan foydalanishning pedagogik samaradorligi tahlil etiladi. Interfaol resurslar — bu o‘quvchilarning bilish faoliyatini faollashtiruvchi, dars jarayonini qiziqarli, samarali va ijodiy muhitda tashkil etishga xizmat qiluvchi raqamli vositalar tizimidir. Maqolada interfaol ta’limning afzalliklari, o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi o‘zaro hamkorlikni mustahkamlashdagi roli hamda san’at darslarida innovatsion texnologiyalarni qo‘llashning psixologik-pedagogik asoslari yoritilgan. Shuningdek, tasviriy san’atda interfaol platformalar, raqamli taqdimotlar, 3D-modellashtirish, onlayn rasm chizish dasturlari kabi vositalar orqali o‘quvchilarda estetik did, vizual tafakkur, kompozitsion fikrlash hamda rang sezgirligini rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilinadi.