XALQLARARO MUNOSABATLAR TARIXI VA O‘ZBEK XALQI - Soyibjonova Gulnoza Shuhratbek qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola O‘zbek xalqi va boshqa xalqlar o‘rtasidagi tarixiy munosabatlarni o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada Markaziy Osiyo hududidagi savdo aloqalari, siyosiy va madaniy integratsiya, ilmiy va madaniy almashinuv jarayonlari tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada xalqlararo aloqalarning O‘zbek xalqi tarixidagi o‘rni, mintaqaning siyosiy va iqtisodiy barqarorligiga qo‘shgan hissasi hamda zamonaviy rivojlanishdagi ahamiyati yoritiladi. Maqola tarixiy manbalar, arxeologik topilmalar va ilmiy tadqiqotlar natijalariga tayangan holda yozilgan.