AXBOROT TEXNOLOGIYALARINING YOSHLAR IJTIMOIY FAOLLIGINI OSHIRISHDAGI O‘RNI - Soyibjonova Dilnoza Shuhratbek qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining yoshlar hayotidagi o‘rni, ularning ijtimoiy faolligini oshirishdagi ahamiyati, raqamli platformalar orqali yoshlarning jamiyatdagi ishtirokini kuchaytirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, ijtimoiy tarmoqlarning yoshlar dunyoqarashiga ta’siri, ularni fuqarolik pozitsiyasini shakllantirishdagi roli, axborot madaniyatini rivojlantirish yo‘llari tahlil qilinadi. Tadqiqotda O‘zbekiston sharoitida yoshlarni raqamli transformatsiya jarayonlariga jalb etishning ustuvor yo‘nalishlari ko‘rsatib o‘tilgan.