AVTOMATLASHTIRILGAN LOGISTIKA TIZIMLARIDA KATTA MA’LUMOTLAR VA BLOKCHEYN TEXNOLOGIYALARI YORDAMIDA AXBOROT ALMASHINUVINI TASHKILIY ASOSLARI - Sharipov Sherzod Odilovich (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Ushbu maqolada avtomatlashtirilgan logistika tizimlarida katta ma'lumotlar (Big Data) va blokcheyn texnologiyalari yordamida axborot almashinuvining tashkiliy asoslari ko‘rib chiqiladi. Zamonaviy logistika tizimlari tezkor va samarali ishlashni ta'minlash uchun avtomatlashtirishni talab qiladi. Katta ma'lumotlar va blokcheyn texnologiyalarining integratsiyasi logistika tizimlarida axborot almashinuvi, ma'lumotlar xavfsizligini va shaffofligini oshirishda katta ahamiyat kasb etadi. Maqolada bu texnologiyalarning logistika jarayonlarida qanday ishlashini, ulardan qanday foydalanish mumkinligini va bu texnologiyalar yordamida qanday tashkiliyaviy o‘zgarishlar yuz berishini tahlil qilinadi.