“Maktab yoshidagi bolalarda xalq amaliy bezak san’ati orqali ijodiy qobiliyat va estetik didni rivojlantirish” - Raxmonova Rayxon Zoir qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab yoshidagi bolalarda xalq amaliy bezak san’ati orqali ijodiy qobiliyat va estetik didni rivojlantirish masalasi o‘rganilgan. Tadqiqot davomida bolalarning amaliy mashg‘ulotlarda qatnashishi, bezak yaratish va ularni baham ko‘rish jarayoni tahlil qilingan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, xalq amaliy san’ati bilan tanishtirish bolalarda madaniy savodxonlikni oshiradi, ijodiy tafakkur va estetik sezgini mustahkamlaydi, shuningdek bolalarda milliy o‘zlikni anglashni rag‘batlantiradi.