Yashil (green) kimyo: barqaror rivojlanish yo‘lida yangi yondashuvlar - Yodgorova Nozima Ulug‘bek qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Maqolada yashil (green) kimyo tushunchasi, uning asosiy tamoyillari va barqaror rivojlanish jarayonidagi o‘rni haqida so‘z yuritiladi. Yashil kimyo kimyoviy jarayonlarni ekologik xavfsiz, energiya tejamkor va chiqindisiz amalga oshirishga qaratilgan ilmiy yo‘nalishdir. Ushbu maqolada yashil kimyoning asosiy prinsiplari, uning sanoat, energetika va farmatsevtika sohalaridagi qo‘llanilishi hamda atrof-muhitni himoya qilishdagi ahamiyati yoritilgan.