AYOLLAR KIYIMIDA MILLIY NAQSHLAR VA RANG UYG‘UNLIGI ORQALI ZAMONAVIY DIZAYN YARATISH - Nematova Tursuntosh Alisher qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ayollar kiyimlarida milliy naqshlar va rang uyg‘unligini qo‘llash orqali zamonaviy dizayn yaratishning badiiy, estetik va pedagogik jihatlari tahlil qilinadi. Milliy kashta san’ati o‘zbek xalqining madaniy merosi bo‘lib, kiyim dizaynida uni qo‘llash estetik ifoda, milliylik va ijodiy yondashuvni shakllantiradi. Maqolada milliy naqshlar va rang uyg‘unligini tanlash tamoyillari, ularni zamonaviy fasonlar bilan uyg‘unlashtirish usullari, shuningdek, yosh dizaynerlar va talabalar uchun pedagogik ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, milliy naqsh va rang uyg‘unligi zamonaviy liboslarni badiiy va madaniy jihatdan boyitadi. Annotatsiya: Ushbu maqolada ayollar kiyimlarida milliy naqshlar va rang uyg‘unligini qo‘llash orqali zamonaviy dizayn yaratishning badiiy, estetik va pedagogik jihatlari tahlil qilinadi. Milliy kashta san’ati o‘zbek xalqining madaniy merosi bo‘lib, kiyim dizaynida uni qo‘llash estetik ifoda, milliylik va ijodiy yondashuvni shakllantiradi. Maqolada milliy naqshlar va rang uyg‘unligini tanlash tamoyillari, ularni zamonaviy fasonlar bilan uyg‘unlashtirish usullari, shuningdek, yosh dizaynerlar va talabalar uchun pedagogik ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, milliy naqsh va rang uyg‘unligi zamonaviy liboslarni badiiy va madaniy jihatdan boyitadi.