QORAQALPOG‘ISTON DUNYONING ENG NOYOB TURISTIK MASKANI RO‘YXATIDA - Muhsina Joʻraboyeva (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Qoraqalpog‘iston Respublikasining jahon miqyosida turistik ahamiyat kasb etishiga sabab bo‘lgan tabiiy, tarixiy, ekologik va madaniy omillar tahlil qilinadi. Mintaqaning o‘ziga xos landshafti, Orolbo‘yi inqirozidan so‘ng paydo bo‘lgan yangi ekologik hududlar, qadimiy sivilizatsiyalar izlari va zamonaviy turizm strategiyalari orqali Qoraqalpog‘istonning global turizm xaritasidagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, xalqaro ekspertlarning baholari, barqaror rivojlanish tamoyillari va mahalliy iqtisodiyotga ta’siri o‘rganiladi.