YOSHLAR ORASIDA YURAK KASALLIKLARINING KO‘PAYISH SABABLARI VA PROFILAKTIKA CHORALARI - Maxkamov Abror Bahramjon og'li (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
So‘nggi yillarda yurak-qon tomir kasalliklari nafaqat keksa yoshdagilar, balki yoshlar orasida ham tez-tez uchramoqda. Bu holat sog‘lom turmush tarzi yetishmasligi, stress, noto‘g‘ri ovqatlanish, harakatsizlik, chekish va spirtli ichimliklar iste’moli kabi omillar bilan bog‘liq. Ushbu maqolada yoshlar orasida yurak kasalliklarining ko‘payish sabablari, ularning ijtimoiy va fiziologik oqibatlari hamda profilaktika choralari haqida so‘z yuritiladi.