INNOVATSION PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA TALABALARNING IJODIY FIKRLASHINI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Jalolov Shavkat Choriyevich (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada talabalarning ijodiy va kompozitsion fikrlashini rivojlantirishda innovatsion pedagogik texnologiyalarning roli yoritiladi. Raqamli ta’lim vositalari, interaktiv metodlar va loyihaviy yondashuvlar orqali talabalar ijodiy faoliyatining samaradorligini oshirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shovdirov S.A. va boshqa olimlarning ilmiy qarashlari asosida innovatsion texnologiyalarni san’at ta’limiga joriy etishning afzalliklari va pedagogik shart-sharoitlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari talabalarda ijodiy tafakkur, estetik did va kasbiy kompetensiyani shakllantirishda innovatsion yondashuvlarning muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.