SUN’IY INTELLEKTNING INSON PSIXOLOGIYASIGA TA’SIRI, IMKONIYATLARI VA XAVFLARI - Ismoilova Sarvinoz Ne’mat qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining inson psixologiyasiga ko‘rsatadigan ta’siri, ularning imkoniyatlari va xavf-xatarlarining ilmiy tahlili berilgan. SI vositalari psixologik jarayonlarni o‘rganish, emotsional holatni aniqlash, kognitiv va ijtimoiy ko‘nikmalarni rivojlantirish imkonini beradi. Shu bilan birga, SI noto‘g‘ri qo‘llanganda, insonning ijtimoiy aloqalari, shaxsiy hayotiy ma’lumotlar xavfsizligi va emotsional barqarorligiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkinligi muhokama qilinadi.