YASHIL MAKONLARNING INSON KAYFIYATI VA AQLIY SALOMATLIKKA PSIXOLOGIK TA’SIRI - Ismoilova Sarvinoz Ne’mat qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada yashil hududlar — bog‘lar, parklar va tabiiy landshaftlarning inson kayfiyati hamda aqliy salomatligiga ko‘rsatadigan psixologik ta’siri yoritiladi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, tabiiy muhit bilan muloqot stressni kamaytiradi, depressiya va tashvish darajasini pasaytiradi, ijobiy emotsiyalarni kuchaytiradi. Yashil makonlar insonning diqqatini tiklash, ijodiy fikrlashni faollashtirish va ijtimoiy aloqalarni mustahkamlashda muhim omil bo‘lib xizmat qiladi.