Tasviriy sanʼat darslarida o‘quvchilarning kasbiy-ijodiy salohiyatini rivojlantirishning pedagogik-psixologik asoslari - Eshmatov Samariddin Hamza oʻgʻli (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy sanʼat darslarida o‘quvchilarning kasbiy-ijodiy salohiyatini rivojlantirishning pedagogik va psixologik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda interaktiv metodlar, loyihaviy ishlash, rag‘batlantirish tizimlari va o‘quvchilarning individual xususiyatlarini hisobga olish orqali ijodiy faollikni oshirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Maqola dars jarayonini samarali tashkil etish, ijodiy muhit yaratish va o‘quvchilarning shaxsiy hamda kasbiy rivojlanishiga hissa qo‘shadigan tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.