UROLOGIK KASALLIKLARDA DORIVOR O‘SIMLIKLARDAN FOYDALANISHNING XALQ TABOBATIDAGI TAJRIBALARI - Boboraximov Ilhom Murodullayevich (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Urologik kasalliklar, jumladan siydik yo‘llari infeksiyalari, sistit, pyelonefrit va benign prostata gipertrofiyasi, nafaqat zamonaviy tibbiyotda, balki xalq tabobatida ham keng tadqiq etilgan mavzulardir. Dorivor o‘simliklar an’anaviy davolashda muhim rol o‘ynaydi, ular siydik yo‘llarini yallig‘lanishga qarshi kurash, diuretik ta’sir va antibakterial xususiyatlari bilan ajralib turadi. Maqolada xalq tabobatida urologik kasalliklar uchun qo‘llaniladigan dorivor o‘simliklar, ularning faol komponentlari, tayyorlanish usullari va samaradorligi haqida tahliliy ma’lumot berilgan. Shu bilan birga, zamonaviy farmakologik tadqiqotlar bilan xalq tabobatidagi tajribalar solishtiriladi.