UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTABLARIDA O‘QUVCHILARNING KOMPOZITSION FIKRLASHINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI (8–9-SINFLAR MISOLIDA) - Bobomurodova Sojida Ablakulovna (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida o‘quvchilarning kompozitsion fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirish metodikasi tahlil qilinadi. 8–9-sinflarda tasviriy san’at darslarida grafik va vizual materiallardan samarali foydalanish, ijodiy vazifalarni qo‘llash orqali o‘quvchilarning tasviriy savodxonligi va estetik tafakkurini rivojlantirish usullari o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari kompozitsion fikrlashni rivojlantirishda interaktiv va amaliy metodlarning samaradorligini ko‘rsatadi.