O‘ZBEKISTON TARIXIDA AYOLLAR HARAKATI: IJTIMOIY-SIYOSIY FAOLLIKNING SHAKLLANISH BOSQICHLARI - Aliyev Asilbek Baxromovich (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Maqolada O‘zbekiston tarixida ayollar harakati va ularning ijtimoiy-siyosiy faolligi shakllanish bosqichlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida ayollar huquqlari, ta’lim va kasb-hunar sohasidagi faolligi, milliy va siyosiy uyg‘onish jarayonidagi ishtiroki ko‘rib chiqilgan. Maqolada Sovet davri, mustaqillik yillari va zamonaviy O‘zbekiston kontekstida ayollar harakatining rivojlanishi, ularning jamiyatdagi roli va ijtimoiy tenglik masalalari o‘rganilgan.