HUJJATLARDA AXBOROT QIYMATINI BAHOLASH MEZONLARI - Abdullaeva Nurjamal Maxsudovna (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada hujjatlarning axborot qiymatini baholash mezonlari va ularning amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Hujjatlar har qanday ilmiy, huquqiy va madaniy faoliyatning asosi hisoblanadi, shuning uchun ularning axborot qiymatini aniqlash, saqlash va foydalanish jarayonlarini tartibga solish muhimdir. Maqolada hujjatlarni baholash mezonlari — tarixiy, huquqiy, ilmiy, amaliy, noyoblik, mazmuniy to‘liqlik va madaniy-san’iy jihatlar — batafsil yoritilgan. Shuningdek, hujjatlarning vaqt o‘tishi bilan axborot qiymati oshishi, ularning arxiv, kutubxona va ilmiy tadqiqotlar jarayonidagi roli ko‘rsatib o‘tilgan.