LAZER TEXNOLOGIYASI VA UNING TIBBIYOTDAGI QO‘LLANILISHI - HUSANOVA NARGIZA (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada lazer texnologiyasining yaratilish tarixi, fizik ishlash prinsipi, asosiy turlari va tibbiyotdagi amaliy qo‘llanilish sohalari tahlil qilinadi. Lazer nurlanishining o‘ziga xos xususiyatlari — monoxromatiklik, yo‘naltirilganlik va yuqori energiya zichligi tufayli, u jarrohlik, dermatologiya, oftalmologiya, stomatologiya, onkologiya va diagnostika sohalarida keng qo‘llanilmoqda. Shuningdek, maqolada lazer texnologiyasining afzalliklari, cheklovlari va kelajakdagi istiqbollari haqida ham fikr yuritiladi.