Umumiy o‘rta ta’limda tasviriy san’at darslarida kreativ va innovatsion metodlarni qo‘llash - Aminova Sabina Anvar qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola umumiy o‘rta ta’lim muassasalarida tasviriy san’at darslarida kreativ va innovatsion metodlarni qo‘llash orqali o‘quvchilarning ijodiy va estetik salohiyatini rivojlantirish masalalariga bag‘ishlangan. Tadqiqot jarayonida interfaol yondashuvlar, loyiha asosida o‘qitish, flipped classroom texnologiyasi va zamonaviy texnologik vositalardan foydalanish orqali o‘quvchilarning darsga qiziqishini oshirish va ularning ijodiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirish usullari tahlil qilinadi. Maqolada pedagogik yondashuvlarning samaradorligi va amaliyotga tatbiq etish bo‘yicha tavsiyalar keltiriladi.